januari 18, 2023

Verhuizen naar de Cloud?

Cloud computing

Verhuizen naar de Cloud?

MKB bedrijven zijn altijd in beweging en ICT speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Om veilig (samen) te kunnen werken in een virtuele omgeving is migratie naar de Cloud een goede oplossing, wilt u weten wat dit voor u zou kunnen betekenen?

Is migratie naar de Cloud een goed idee?
Het korte antwoord is ja. Zeker als u net als vele andere MKB bedrijven een kostenefficiënte en veilige ICT omgeving wilt creëren, die mee kan veranderen en groeien met uw organisatie.

Waarom verhuizen naar de Cloud?

Traditionele ICT oplossingen zoals servers op locatie, zijn vaak prijzig en vragen om regelmatige investeringen in hardware, software en opslagruimte. Wilt u een robuuste, flexibele en schaalbare ICT omgeving voor uw bedrijf? Geen onnodige kosten maken? Dat kan; uw ICT omgeving verhuizen naar de Cloud is hierbij een goede oplossing.

Wat is de Cloud?

De Cloud is een verzamelnaam voor het online opslaan en opvragen van data en het is een belangrijke en blijvende technologie waardoor organisaties en gebruikers overal toegang hebben tot applicaties, diensten en informatie.

Waarom is de Cloud zo populair?
Nieuwe ontwikkelingen en de wereldwijde pandemie hebben ons des te meer doen beseffen dat organisaties en medewerkers steeds meer flexibiliteit en wendbaarheid vragen, we willen overal en altijd veilig kunnen (samen) werken en toegang hebben tot onze informatie, zoals mail, een foto’s, documenten, presentaties of applicaties? Het moet allemaal binnen handbereik zijn, altijd en overal.

Wat zijn de voordelen van werken in de Cloud?

Met de migratie naar de Cloud kunt u meer kostenefficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid bereiken. Wanneer uw bedrijf groeit of juist de vraag afneemt naar ICT-capaciteit, biedt de Cloud mogelijkheden om aan te passen aan de behoeften van uw organisatie. Flexibel op- en afschalen is eenvoudiger te regelen dan bij traditionele oplossingen. Andere voordelen waar u aan kunt denken:
U en uw medewerkers kunnen locatie onafhankelijk en veilig werken; elk apparaat met een internet verbinding, geeft uw medewerkers toegang tot de noodzakelijke data en applicaties om uw bedrijfsprocessen door te kunnen laten gaan.
U betaalt voor wat u nodig heeft en alleen voor wat u gebruikt. Daarmee laat u de overbodige kosten van de traditionele ICT omgeving achter u.
Clouddiensten lopen via het internet, wat nodige risico’s met zich meebrengt en toch is werken in de Cloud veiliger, door de moderne beveiligingstechnologieën. Denk hierbij aan beveiliging zoals firewalls, beveiligde inlog systemen en versleuteling van data.

Zijn er ook nadelen van werken in de Cloud?

Waar voordelen zijn, zijn er uiteraard ook nadelen. De migratie naar de Cloud kost tijd en kent vaak aanloopproblemen als het niet juist is opgezet. Hieronder een aantal nadelen waar u rekening mee kunt houden;
Werken in de Cloud zal hogere eisen stellen aan de internetverbinding; een goede en stabiele internet verbinding is belangrijk.
Afhankelijkheid van derden; doordat de bedrijfs- en klant gegeven in de Cloud worden opgeslagen is van uiterst belang goede afspraken vast te leggen.
Verouderde applicaties die mogelijk niet geschikt zijn voor de Cloud dienen vervangen te worden, wat extra kosten met zich kan meebrengen.

Is een migratie naar de Cloud complex?

Dit is een iets lastigere vraag en er is geen standaard antwoord hiervoor. Elk bedrijf is namelijk anders en heeft andere behoeftes en wensen. Om de migratie naar de Cloud succesvol te kunnen doen is het belangrijk om de juiste stappen te nemen, de bestaande ICT-omgeving in kaart te brengen en rekening te houden met de ICT-strategie en de beheer omgeving. Onze ervaring is dat heel veel MKB bedrijven dit traject goed kunnen doorlopen mits de juiste stappen worden genomen.

Wilt u meer lezen? Kijk dan op onze Cloud diensten pagina. Wilt u begeleiding om succesvol over te stappen naar de cloud of heeft u nog andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact op, wij staan u graag te woord!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *